Planeten en Tekens

Gepubliceerd op 21 september 2022 om 14:46

Planeten

De Zon, Maan en planeten staan voor bepaalde behoeftepatronen (of drijfveren) in onze psyche. Ze geven dus karaktereigenschappen aan. Elke planeet staat voor een bepaalde drijfveer.

Ik heb van elke planeet een plaatje gemaakt met daarop het symbool van de planeet, een foto van de echte planeet aan de hemel en in het kort de eigenschappen waar die planeet voor staat.

Hier zie je twee planeten afgebeeld. Je kunt alle 10 de planeten vinden op de Instagram pagina van AstrologischerWijs. Klik op het icoontje van Instagram hieronder.

Tekens van de Dierenriem

Een planeet staat in een teken van de Dierenriem en dàt teken geeft aan hòe die planeet zich uit. Je zou ook kunnen zeggen: het teken geeft de mogelijkheden aan waarover die planeet kan beschikken.

Een Zon in Schorpioen ontplooit zich het beste wanneer hij gebruik maakt van zijn voelsprieten en wanneer hij intensiteit en diepgang in zijn leven ervaart. Een Zon in Ram heeft geen behoefte aan 'voelen', deze Zon beschikt over 'vurige' kwaliteiten en hij heeft behoefte aan vrijheid, geen strakke kaders of planning, maar hij heeft de ruimte nodig om te kunnen vernieuwen of te pionieren.

Van elk teken van de Dierenriem heb ik een plaatje gemaakt met daarop een paar woorden die bij dat teken horen. Een aantal voorbeelden zie je hier. De overige plaatjes van de Dierenriemtekens kun je ook vinden op de Instagram pagina. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.