Blog

In deze blog zal ik je meer vertellen over wat ik als astroloog doe, wat ik meemaak in mijn praktijk, waar je astrologie voor kan gebruiken, weetjes, etc.

 

Van Moeder-tijd naar Vader-tijd naar NU

In dit artikel wil ik iets vertellen over de afgelopen pakweg 12.000 jaar, omdat ik denk dat het belangrijk is om te beseffen waar we als mensheid vandaan komen en waar we naar onderweg zijn. Als we het grotere geheel zien, kunnen we de chaotische tijd waarin we nu zitten beter begrijpen. Daarom zullen we in vogelvlucht door de geschiedenis heengaan.

Lees meer »

Frida Kahlo in het licht van haar Horoscoop

Het veelbewogen leven van Frida Kahlo is tot op de dag van vandaag een voorbeeld en inspiratiebron voor velen. Het was geen gemakkelijk leven, maar Frida had zo’n enorme wil om het leven te leven, dat zij zich ondanks alle tegenslagen toch staande wist te houden.

Lees meer »

Colonel Tom Parker Astrologisch Geduid

Nadat ik de onlangs in 2022 uitgebrachte film ‘Elvis’ had gezien, was ik meteen nieuwsgierig naar de horoscoop van de manager van Elvis Presley: Colonel Tom Parker wiens echte naam Dries van Kuijk was. Wat zou ik in zijn horoscoop zien? Wat dreef deze man om van Elvis zo’n ster te maken? Ik ben meteen gaan speuren op internet naar zijn geboortegegevens en vond zelfs een kopie van zijn geboorte-aangifte in het stadsarchief van Breda.

Lees meer »

Planeten en Tekens

De Zon, Maan en planeten staan voor bepaalde behoeftepatronen (of drijfveren) in onze psyche. Ze geven dus karaktereigenschappen aan. Elke planeet staat voor een bepaalde drijfveer.

Lees meer »

De Nebra schijf

Afgelopen 25 augustus was ik in het Drents Museum om van dichtbij de schijf van Nebra te bewonderen. De schijf dateert van circa 1750 voor Christus en tot op heden is er geen oudere weergave van de kosmos bekend.

Lees meer »