Blog

In deze blog zal ik je meer vertellen over wat ik als astroloog doe, wat ik meemaak in mijn praktijk, waar je astrologie voor kan gebruiken, weetjes, etc.

 

Eclipsen, schijnwerpers in de horoscoop

Eclipsen hebben de mensheid altijd gefascineerd. Het heeft ook iets magisch; je ziet de Zon langzaam maar zeker ‘verdwijnen’, alsof er een hap uit de Zon wordt genomen, een hap die almaar groter wordt en wanneer de Zon als het ware helemaal is ‘opgegeten’, is het donker... De sfeer is totaal veranderd en het is wachten tot het weer licht wordt...want; ’doet’ de Zon het nog? Er is blijheid en een soort van opluchting wanneer het eerste streepje Zonlicht na een aantal minuten weer tevoorschijn komt. In dit blog gaan we ons licht laten schijnen op eclipsen, want wat is een eclips nu precies en wat is een eclipspad? En wist je dat elke eclips tot een bepaalde familie behoort? Op 8 april is er weer een eclips van de Zon in aantocht. Deze zal een gedeelte van Mexico, de Verenigde Staten en Canada in het duister hullen. We gaan eerst bekijken hoe een eclips zich aan de hemel ontvouwt en ons daarna richten op onze geboortehoroscoop, want een eclips valt altijd in één van onze huizen en zet dit levensgebied als het ware tijdelijk in de ‘schijnwerpers’.

Lees meer »

Digitale Basiscursus Astrologie

Ja!!!! Het is klaar, de Digitale Basiscursus Astrologie! Dus: wil je meer over Astrologie weten en vind je het fijn om de informatie op een door jou gekozen moment te zien en te beluisteren dan is deze Digitale Basiscursus Astrologie misschien iets voor jou. De cursus bestaat uit 7 digitale lessen en 15 pagina's aan naslagwerk en ook krijg je jouw horoscoop en jouw persoonlijke Elementen- en Kruizenverdeling toegestuurd.

Lees meer »

Drie keer Venus; Venus en Cyprus, Venus aan de Hemel en Venus in de Astrologie

Cyprus is een eiland in de Middellandse Zee dat tot in de kern verbonden is met de Romeinse Venus en de Griekse Aphrodite. In juli heb ik op dit eiland twee weken vakantie mogen vieren. Heerlijk vond ik het om eerst thuis te duiken in de geschiedenis van deze Godin om daarna zelf naar dìe plekken te kunnen gaan op Cyprus die in de Oudheid met haar verbonden waren. Voor mij is dit een manier om een diepgaander beeld van Venus te krijgen en nog beter te kunnen doorgronden waar zij in de astrologie voor staat. Dit is wat ik in dit blog wil doen: je eerst meenemen naar de geboorteplaats en het heiligdom van Venus/Aphrodite op Cyprus, daarna vertel ik iets over Venus als Ochtend- en Avondster en we pakken er ook nog een stukje geometrie bij. Als laatste gaan we met al deze bevindingen in ons achterhoofd kijken naar de hedendaagse astrologische betekenissen van de planeet Venus.

Lees meer »

Vuur en Power in de Horoscoop van Tina Turner

Tina Turner, the Queen of Rock & Roll heeft op 24 mei 2023 de aarde verlaten. Haar leven stond in het teken van muziek en performen, maar helaas ook van huiselijk geweld. Dat geweld laat zij achter zich wanneer zij haar kracht her-ontdekt en zich niet meer laat controleren. Haar ervaringen verwerkt zij in een autobiografie en zonder dat het haar bedoeling was, wordt haar verhaal een inspiratie voor vele vrouwen die zich in een soortgelijke situatie bevinden.

Lees meer »

Het Oude Malta, de ster Sirius en de Zonnetempel

Eind maart 2023 ben ik een week op Malta geweest om daar de tempels uit de tijd van het 'Oude Malta' te bewonderen. Het was een tijd waarin het vrouwelijke centraal stond en men naar de hemel keek om de gang van de ster Sirius te volgen en een tijd waarin de vier belangrijke fasen van de Zon werden gevierd, namelijk de zomer- en winterzonnewende en de beide equinoxen. Ik neem jullie graag mee op een stukje van mijn reis waarbij ik jullie een aantal tempels laat zien die gericht waren op de ster Sirius of op de viering van de seizoenen. Natuurlijk mag ook het Hypogeum niet ontbreken.

Lees meer »

Tyler Henry, deel 2: Horoscoopduiding

In deel 1 van mijn blog over Tyler Henry heb ik een uitleg gegeven over de elementen en hebben we gezien hoe de elementenverdeling er bij Tyler Henry uitzag en wat dat over hem zegt. Maar dit is maar één van de onderdelen waar een astroloog naar kijkt, er valt nog zoveel meer te vertellen over een horoscoop. Dit blog wil ik gebruiken om een paar bijzonderheden uit zijn horoscoop toe te lichten.

Lees meer »

Tyler Henry, deel 1: Elementenverdeling

Op Netflix is op dit moment de 9-delige documentaire "Life after Death" te zien waarin het werk van het helderziende medium Tyler Henry Koelewyn (zijn vader is van Nederlandse afkomst) wordt belicht en ook krijgen we een inkijkje in de donkere familiegeschiedenis van zijn moeder. Ik kende deze nu 27 jarige Tyler nog niet, maar hij intrigeerde mij en ik hoopte dat ik zijn geboortegegevens in de Astro-Databank zou kunnen vinden, zodat ik zijn horoscoop zou kunnen trekken en meer te weten zou komen over wat hem diep van binnen drijft.

Lees meer »

Van Moeder-tijd naar Vader-tijd naar NU

In dit artikel wil ik iets vertellen over de afgelopen pakweg 12.000 jaar, omdat ik denk dat het belangrijk is om te beseffen waar we als mensheid vandaan komen en waar we naar onderweg zijn. Als we het grotere geheel zien, kunnen we de chaotische tijd waarin we nu zitten beter begrijpen. Daarom zullen we in vogelvlucht door de geschiedenis heengaan.

Lees meer »

Frida Kahlo in het licht van haar Horoscoop

Het veelbewogen leven van Frida Kahlo is tot op de dag van vandaag een voorbeeld en inspiratiebron voor velen. Het was geen gemakkelijk leven, maar Frida had zo’n enorme wil om het leven te leven, dat zij zich ondanks alle tegenslagen toch staande wist te houden.

Lees meer »

Colonel Tom Parker Astrologisch Geduid

Nadat ik de onlangs in 2022 uitgebrachte film ‘Elvis’ had gezien, was ik meteen nieuwsgierig naar de horoscoop van de manager van Elvis Presley: Colonel Tom Parker wiens echte naam Dries van Kuijk was. Wat zou ik in zijn horoscoop zien? Wat dreef deze man om van Elvis zo’n ster te maken? Ik ben meteen gaan speuren op internet naar zijn geboortegegevens en vond zelfs een kopie van zijn geboorte-aangifte in het stadsarchief van Breda.

Lees meer »

Planeten en Tekens

De Zon, Maan en planeten staan voor bepaalde behoeftepatronen (of drijfveren) in onze psyche. Ze geven dus karaktereigenschappen aan. Elke planeet staat voor een bepaalde drijfveer.

Lees meer »

De Nebra schijf

Afgelopen 25 augustus was ik in het Drents Museum om van dichtbij de schijf van Nebra te bewonderen. De schijf dateert van circa 1750 voor Christus en tot op heden is er geen oudere weergave van de kosmos bekend.

Lees meer »