Tijgertje, de Horoscoop van een Kat

Gepubliceerd op 3 juni 2024 om 09:45

Op de foto zie je onze lieve kat Tijgertje. Vandaag zou hij 16 jaar geworden zijn. Helaas ging het sinds eind vorig jaar niet goed met hem en moesten we hem in januari in laten slapen. Met dit blog wil ik Tijgertje herdenken èn ik wil laten zien dat je ook van de geboortegegevens van een dier een horoscoop kunt maken waaruit je karaktertrekken kunt halen.

Ik bespreek in dit blog de Zon van Tijgertje en de planeten die verbonden zijn met de Zon, want deze onderdelen van een horoscoop kunnen al heel veel over het karakter van een dier vertellen.

We kregen Tijgertje op 2 maart 2019 toen hij 10 jaar oud was. We hadden hem uit het asiel opgehaald. Zijn vorige baasje ging scheiden en moest met haar kinderen weer bij haar ouders wonen, waardoor zij hem niet mee kon nemen. Wat ik fijn vond was dat er bij het asiel veel informatie over hem bekend was en dat we zelfs zijn geboortedatum wisten en dat is voor een astroloog natuurlijk helemaal super.

12-uurs Horoscoop

Op 3 juni 2008 werd Tijgertje geboren. Hierboven zie je zijn horoscoop. Het is, wat we noemen, een 12-uurs horoscoop, want wanneer de geboortetijd niet bekend is, nemen we meestal de tijd van 12 uur ’s middags. We kunnen nu niet kijken naar de Huizen van de horoscoop en ook over de belangrijke Ascendant kunnen we helaas geen uitspraak doen.

In de horoscoop zie je bv zijn Mercurius, Zon en Venus in het 10e huis staan, maar we weten dus niet of deze planeten daar daadwerkelijk stonden, het zou ook in het 4e of 6e of een ander huis kunnen zijn.

Ook met de Maan moet je voorzichtig zijn wanneer je de exacte tijd niet weet. De Maan ‘loopt’ snel en legt elke dag zo’n 12 tot 15 graden af. De aspecten die de Maan maakt, kun je daarom niet meenemen en van het teken waarin de Maan om 12.00 uur staat, kun je ook niet altijd uitgaan. Toch ben ik er bij Tijgertje vrijwel zeker van dat zijn Maan in Tweelingen staat. Op maar een paar minuten na staat de Maan namelijk de hele dag in dit teken.

Stellium in Tweelingen

Stellium: Mercurius, Zon, Venus en Maan in Tweelingen.

We zien dus dat zowel zijn Zon, Maan, Mercurius als Venus allen in het nieuwsgierige teken Tweelingen staan en nieuwsgierig was hij zeker! Vier planeten in eenzelfde teken noemen we in de astrologie een stellium en dat betekent dat dit teken sterk op de voorgrond zal treden.

Tweelingen is een Luchtteken en als dit teken sterk bij een mèns aanwezig is dan zie je dat zo iemand zich meestal graag onder de mensen begeeft en het vaak leuk vindt om met anderen te praten. Hij kan een echte netwerker zijn. Tweelingen zijn over het algemeen dol op nieuwtjes en op nieuwe dingen. Saai moet het in ieder geval niet worden. Ze houden van een omgeving waarin van alles en nog wat gebeurt en daar kunnen ze snel op inspringen. Deze mensen hebben dan ook een beetje een rusteloze inslag, constant houden ze de boel in de gaten.

Tijgertje liet als een echte Tweelingen-kat, met ook nogeens de communicatie-planeet Mercurius in dit praatgrage teken, regelmatig van zich horen. Hij mauwde best veel en kon ook heel hard mauwen wanneer er niet op hem gereageerd werd. Ik heb meerdere katten in mijn leven gehad, maar hij was toch echt de grootste ‘prater’.

Zon in Tweelingen verbonden met Venus

Van gezelschap hield hij ook. Als we met zijn vieren op de bank zaten, kwam hij er graag tussenliggen. Niet echt op schoot, want een Tweelingen wil soms toch iets afstand houden, maar hij wilde er wel altijd bijliggen. Ik denk dat hij als Tweelingen het geroezemoes van de tv en van zijn baasjes (of personeel) wel kon waarderen. Lekker spinnend lag hij dan naast je en na een tijdje nam hij een heel stuk van de bank in beslag, omdat hij steeds meer languit en op zijn rug ging liggen, zodat je goed over zijn buikje kon aaien.

Op verjaardagen was hij niet 'verlegen’. Hij kon nieuwsgierig even langs de visite gaan op zoek naar een aai. Dit kwam denk ik niet alleen door zijn sterke Tweelingen-inslag, maar ook omdat zijn Zon verbonden was met Venus. Beiden willen er graag ‘bij’ zijn; Tweelingen wil niets missen en Venus vindt het allemaal heel gezellig.  Deze Zon-Venus maakte ook dat hij gewoon een heel vriendelijke kat was en iedereen meteen dol op hem was. Venus is ook de planeet van het uiten van affectie: zijn liefde voor ons liet hij onder andere blijken door heerlijk voor je voeten op de grond neer te ploffen, zo van; hallo, hier ben ik, ik vind je leuk en aai me maar!

Zon in aspect met Mars

Zon sextiel Mars

Thuis dus heel vriendelijk, maar buitenshuis kon hij zijn territorium goed verdedigen. Zijn Zon was namelijk ook nauw verbonden met Mars. Mars is de krijger en een Mars die zoals bij hem, in het teken Leeuw staat, zal zich niet snel gewonnen geven. Dat leverde ooit een gescheurd oor op. Ik noemde dat ook weleens zijn ‘oorlogswond’.

Overigens zal Mars bij een dier wel wat instinctiever uitwerken dan bij een mens. Een dier handelt meteen, wanneer hij voor zichzelf op moet komen, een mens kan eventueel besluiten om gevoelde irritaties niet meteen uit te leven.

Zijn Tweelingen-inslag maakte Tijgertje al wat onrustig en verbonden met Mars die actie en snelheid wil, had hij bijna dagelijks een paar momenten dat hij een tijdje keihard door de kamer of tegen de bank op, rende. De rusteloze energie kon er zo uit.

Verder verstopte hij zich nooit wanneer er iets onverwachts gebeurde of bv gekke geluiden hoorde. Zon verbonden met Mars geeft een moedige inslag, maar ook de Maan in Tweelingen kruipt niet weg en gaat bij onzekere situaties liever op onderzoek uit.

Symbool van het teken Tweelingen

Tweelingenmensen kunnen, ook als zij ouder zijn, nog een jeugdige uitstraling hebben en ook Tijgertje kwam veel jonger over dan dat hij was. Hij bleef altijd speels. Achter een speelgoedmuis of balletje aanrennen deed hij graag en ook tassen en dozen hadden een onweerstaanbare aantrekkingskracht op hem. Hij sprong regelmatig op het dak van de schuur en was tot het laatst toe, heel actief. Mensen konden niet geloven wanneer ik vertelde dat hij al 14 of 15 jaar was, hij werd meestal op ongeveer 6 – 7 jaar geschat.

Tijgertje

We hebben er veel verdriet van gehad om hem te laten gaan. Ik ben nog op zoek gegaan om zijn vorige baasje te traceren om het haar te laten weten, maar helaas kon het dierenasiel mijn mail niet doorsturen of haar gegevens doorgeven. Mocht iemand haar kennen of mocht zij dit blog lezen, neem even contact op.

 

Vandaag zou hij dus 16 jaar geworden zijn... Lieve, mooie, gezellige, warme, energieke, speelse en nieuwsgierige Tijgertje, we zijn blij dat we je hebben mogen leren kennen.

Voor altijd in ons Hart. Dikke kus en knuffel...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.