Tyler Henry, deel 1: Elementenverdeling

Gepubliceerd op 6 februari 2023 om 11:19

Op Netflix is op dit moment de 9-delige documentaire "Life after Death" te zien waarin het werk van het helderziende medium Tyler Henry Koelewyn (zijn vader is van Nederlandse afkomst) wordt belicht en ook krijgen we een inkijkje in de donkere familiegeschiedenis van zijn moeder. Ik kende deze nu 27 jarige Tyler nog niet, maar hij intrigeerde mij en ik hoopte dat ik zijn geboortegegevens in de Astro-Databank zou kunnen vinden, zodat ik zijn horoscoop zou kunnen trekken en meer te weten zou komen over wat hem diep van binnen drijft.

Zijn gegevens stonden inderdaad in de betrouwbare astrologische databank van Lois Rodden. Je kunt hierin niet alleen de geboortegegevens vinden van bekende mensen, maar ook bv tijdstippen en data waarop rampen of ongelukken zijn gebeurd. Deze gegevens kun je vervolgens gebruiken om astrologisch onderzoek te doen. Ik geef je graag de link naar de website zodat je er zelf eens een kijkje kunt nemen:

https://www.astro.com/astro-databank/Main_Page

Ken je Tyler Henry nog niet en wil je een indruk van hem krijgen, kijk dan eventueel eerst even naar de trailer van Netflix voordat we verder gaan:

Vier elementen

Wat ik in deze blog wil doen, is de horoscoop van Tyler Henry gebruiken om wat meer te vertellen over de elementen. We onderscheiden in de astrologie namelijk vier elementen: vuur, aarde, water, lucht en aan de hand van zijn horoscoop wil ik daar dieper op ingaan en met jullie bekijken hoe het zit met zijn persoonlijke elementenverdeling. We gaan daarbij de planeten in een schema zetten en daarna gaan we deze ook een beetje duiden; want wat zegt dat schema nu over Tyler Henry?

Over een paar weken kom ik met een deel 2 terug op zijn horoscoop en geef ik aanvullende informatie over wat je nog meer uit zijn horoscoop kunt halen.

Dan nu zijn horoscoop:

De tekens en de elementen

Elk teken in de dierenriem en elk huis van de horoscoop behoort tot één van de vier elementen. We gaan beginnen met de tekens. Hieronder zie je welk teken tot wel element behoort:

Vuur: Ram, Leeuw en Boogschutter.

Aarde: Stier, Maagd, Steenbok.

Lucht: Tweelingen, Weegschaal, Waterman.

Water: Kreeft, Schorpioen, Vissen.

We gaan de horoscoop van Tyler Henry erbij pakken en kijken of er in een bepaald element een planeet staat. We starten met Vuur en kijken dus naar de tekens Ram, Leeuw en Boogschutter. We zien maar één planeet in het Vuurelement, namelijk Pluto, deze staat in het teken Boogschutter, zie hieronder.

Dan gaan we naar het element Aarde:

Ook in dat element staan planeten: achtereenvolgens zien we Jupiter, de Zon en Neptunus staan in het teken Steenbok.

Dan naar het element Lucht en daar zien we het volgende:

Links zien we de Maan in het teken Weegschaal en wat meer aan de rechterkant zien we achtereenvolgens Uranus, Mercurius, Mars en Venus in het teken Waterman.

Als laatste kijken we naar het element Water:

Hierin zien we alleen Saturnus staan, deze staat in het teken Vissen.

Maar dan zijn we er nog niet, want er zijn nog twee 'punten' in de horoscoop belangrijk als het gaat om de elementenverdeling, want ook de Ascendant en het MC worden hierin meegenomen.

Het beginpunt van het eerste huis wordt de Ascendant genoemd en deze zien we helemaal links in de horoscoop:

De Ascendant van Tyler Henry staat in Maagd staan en dat is een teken dat tot het element Aarde behoort.

En ook het MC nemen we mee:

Het MC markeert het begin van het 10e huis en dat is het hoogste punt in een horoscoop. Bij Tyler Henry staat het MC in Tweelingen en dat is een Luchtteken.

Vervolgens kun je deze informatie in een schema zetten:

Element Tekens
Vuur Pluto
Aarde Ascendant, Jupiter, Zon, Neptunus
Lucht Maan, Uranus, Mercurius, Mars, Venus, MC
Water Saturnus

Een planeet staat dus in een bepaald element en dat geeft de planeet een bepaalde grondtoon waarop hij zich zal uiten, het geeft al een 'kleur' aan die planeet die verder verfijnd wordt door het specifieke teken waarin de planeet staat.

 

Element van de Zon

Dan gaan we kijken in welk element de Zon staat, want dat maakt dàt element erg van belang. Ook al zou de Zon als enige in een element staan dan nòg is dit element belangrijk. Het geeft een astroloog namelijk een indicatie van hoe iemand zich in eerste instantie oriënteert, denk bv aan wat hem opvalt als hij in een nieuwe omgeving is en welke instrumenten hij dan inzet om zich snel comfortabel te voelen.

Staat de Zon in een Waterteken dan gaat zo iemand in eerste instantie op zijn gevoel af in nieuwe situaties of als hij iemand ontmoet. Hij zet dan zijn gevoelssensoren aan en het maakt dan niet uit of iets goed of niet goed aanvoelt, het gaat erom dat hij zich van binnen zeker en fijn voelt wanneer hij zijn instrumenten om de sfeer in zijn omgeving aan te voelen maar kan inzetten.

Staat de Zon in een Luchtteken dan wil iemand vooral begrijpen wat er aan de hand is mocht er zich bv een nieuwe situatie voordoen. Een Luchtteken schakelt in eerste instantie niet zijn gevoel in, want dat is moeilijker grijpbaar voor hem, gevoelens zijn voor hem niet logisch en kunnen ook chaotisch zijn. Hij wil over iets na kunnen denken en op een rijtje zetten dan krijgt hìj grip op de situatie.

Staat de Zon in een Vuurteken dan voelt iemand zich snel op zijn plek wanneer hij in zijn hoofd kan spelen met het zien van allerlei 'mogelijkheden'. Denk bv aan dat hij als het ware 'ziet' wat er in een bepaalde situatie gebeurd zou kùnnen zijn. Het is in eerste instantie dus niet belangrijk of dat werkelijk zo gebeurd is, maar door er zich in die eerste seconden een beeld van in zijn hoofd te vormen, voelt hij zich prettig, het is zijn manier om met een situatie om te gaan. Dat beeld -dus die momentopname- zal hij overigens over het algemeen meteen bijstellen wanneer er meer informatie binnenkomt.

Bij Tyler Henry staat de Zon in Steenbok en dat is een Aardeteken. Een Aardeteken let op alles wat er via de zintuigen binnenkomt en daar laat hij zich door leiden. Hij let op kleur, vormgeving, geluiden, etc. Verder wil een Aardeteken graag weten waar hij aan toe is, hij houdt van duidelijkheid en zekerheid.

 

Aarde en Lucht

Element Tekens
Aarde Ascendant, Jupiter, Zon, Neptunus
Lucht Maan, Uranus, Mercurius, Mars, Venus, MC

Hierboven zie je niet alleen de Zon in Aarde staan, maar ook de belangrijke Ascendant en dat geeft aanwijzingen dat het element Aarde waarschijnlijk goed ontwikkeld is.

In het schema zie je ook dat het element Lucht veel planeten bevat, waaronder de 'persoonlijke' planeten Mercurius, Mars, Venus en niet te vergeten de Maan. Dus waarschijnlijk zal het element Lucht bij hem ook goed ontwikkeld zijn. Helemaal zeker weet je dat nooit, want je weet niet wat iemand in zijn leven heeft meegemaakt of hoe iemand is opgegroeid en of hij de ruimte heeft gekregen om dit element daadwerkelijk te kunnen ontwikkelen.

Als we dus de horoscoop bekijken dan zien we dat in aanleg -en met de aanleg worden de planeten in de tekens bedoeld- de elementen Aarde en Lucht voor Tyler Henry eruit springen. Ik denk dat hij deze elementen daardoor makkelijker zal ontwikkelen, ze liggen wat meer voor het grijpen.

Kort door de bocht kun je dan zeggen: Dat wat via zijn zintuigen binnenkomt is belangrijk voor hem, een praktische en realistisch kijk hebben (= Aarde) maar ook logica, sociaal bewust zijn en objectief ergens naar kunnen kijken (= Lucht) dat is waar hij behoefte aan heeft.

In aanleg is hem dit dus meegegeven, maar je kunt ook kijken hoe zich dat in een leven zal ontwikkelen en of er behoeften bijkomen of gaan veranderen en dat is iets dat de huizen ons vertellen.

De huizen en de elementen

Elk huis behoort ook weer tot een bepaald element:

Vuurhuizen: 1e, 5e, 9e.

Aardehuizen: 2e, 6e, 10e.

Luchthuizen: 3e, 7e, 11e.

Waterhuizen: 4e, 8e, 12e.

De huizen zijn dus de levensgebieden waar we ervaring opdoen en naarmate we ouder worden maken we steeds meer mee, waardoor de huizen aanwijzingen geven over deze aanvullende of nieuwe behoeften. Daarom kijk ik ook altijd in welke huizen planeten staan en ook dat kun je weer in een schema zetten. 

Voor de handigheid nog weer even de horoscoop van Tyler Henry:

Ik ga alleen de Vuurhuizen met je bespreken de Aarde-, Lucht- en Waterhuizen kun je op dezelfde manier daarna zelf doen.

In het 1e en 9e Vuurhuis zie je geen planeten staan. In het 5e huis (hierboven afgebeeld) zie je wel planeten, namelijk de Zon, Neptunus, Uranus, Mercurius en Mars, maar let even op; wanneer er planeten heel dichtbij een volgend huis staan, worden ze in een aantal gevallen tot het volgende huis gerekend. In deze horoscoop wordt Mars in het volgende huis gerekend en staat daardoor in een Aardehuis. Als je nu naar Jupiter kijkt dan zie je dat deze ook heel dicht bij het 5e huis staat en in dit geval wordt Jupiter daarom in het 5e huis gerekend en staat daardoor in een Vuurhuis.

Datzelfde geldt voor de Maan, deze staat niet in het 2e huis, een Aardehuis, maar wordt in het 3e, een Luchthuis, gerekend. Wanneer je alle planeten langsgaat, krijg je de volgende Elementenverdeling van de Huizen, kijk maar naar de 3e kolom onder het kopje 'Huizen':

Element Tekens Huizen
Vuur Pluto Jupiter, Zon, Neptunus, Uranus, Mercurius
Aarde Ascendant, Jupiter, Zon, Neptunus Mars, Venus
Lucht Maan, Uranus, Mercurius, Mars, Venus, MC Maan, Saturnus
Water Saturnus Pluto

Even ter aanvulling: Ascendant en MC doen hierin niet mee, want zij zijn het beginpunt van het 1e en het 10e Huis.

Duiding van het schema

Wat je nu in het schema ziet, is dat er vijf planeten in een Vuurhuis staan en dat geeft aanwijzingen dat het element Vuur waarschijnlijk een belangrijker rol gaat spelen naarmate hij ouder wordt en dat wordt versterkt, omdat de belangrijke Zon (in Aarde) in een Vuurhuis staat. Dat kan maken dat zijn Aarde-behoefte aan zekerheid, veiligheid en duidelijkheid op zich wel blijft, maar dat de behoefte aan ruimte en vrijheid en dat niet alles dichtgespijkerd en afgebakend moet zijn, zich ook gaat laten voelen. Je zou ook kunnen zeggen dat hij meer de behoefte krijgt om uit zijn comfortzone te stappen.

Zo kun je naar elke planeet kijken; je kijkt in welk teken de planeet staat, dat is de aanleg en daarna kijk je in welk huis die planeet staat en dat huis geeft aanvullende behoeften weer en dat dat zouden ook tegengestelde behoeften kunnen zijn. Dat laatste hebben we eigenlijk gezien bij Tyler Henry met zijn Zon in een Aardeteken die in een Vuurhuis staat; hij wil veiligheid door niet alles aan het toeval over te laten, maar toch ook wel weer vrijheid en een stukje spontaniteit, hij wil het allebei en om ze beide aan bod te laten komen, zal hij daar zelf een weg in moeten vinden.

Nog een voorbeeldje; Mercurius staat in Waterman en Waterman is een Luchtteken. Wanneer Tyler Henry communiceert dan wil hij dat op een logische en objectieve manier doen en wil graag met anderen van ideeën wisselen. Mercurius staat in het 5e huis en dat is een huis dat tot het Vuurelement behoort en dat kan een stukje creativiteit, vuur of fantasie toevoegen aan dat wat hij vertelt of wanneer hij op wat voor manier dan ook met taal of communicatie bezig is.

Voor nu wil ik het met betrekking tot de elementen het hierbij laten. In een volgende blog zal ik, zoals in het begin aangegeven, nog wat meer vertellen over wat ik naar voren zie komen in de horoscoop van Tyler Henry.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.