Tyler Henry, deel 2: Horoscoopduiding

Gepubliceerd op 22 februari 2023 om 11:12

In deel 1 van mijn blog over Tyler Henry heb ik een uitleg gegeven over de elementen en hebben we gezien hoe de elementenverdeling er bij Tyler Henry uitzag en wat dat over hem zegt. Maar dit is maar één van de onderdelen waar een astroloog naar kijkt, er valt nog zoveel meer te vertellen over een horoscoop. Dit blog wil ik gebruiken om een paar bijzonderheden uit zijn horoscoop toe te lichten.

Stellium

We halen zijn horoscoop er weer bij en wat valt je dan als eerste op?

Waarschijnlijk dat zijn 5e huis heel vol staat en ook dat je vier planeten in het teken Waterman ziet staan. Wanneer er 4 of meer planeten in een teken of in een huis staan dan noem je dat een stellium. Tyler Henry heeft dus een stellium in het 5e huis èn een stellium in het teken Waterman. Als astroloog weet je dan dat het 5e huis waarschijnlijk vaak op de voorgrond zal treden en een belangrijke stempel op zijn karakter zal drukken net als het luchtteken Waterman.

Dat zijn in aanleg enorme talenten, je kan diep doordringen tot de specifieke kenmerken van dat huis of teken, omdat veel inhouden in je psyche dezelfde soort behoeften hebben, maar er bestaat aan de andere kant ook een gevaar voor eenzijdigheid, omdat je steeds naar dezelfde gebieden getrokken wordt of iets steeds op eenzelfde manier bekijkt.

In mijn vorige blog hebben we geconstateerd dat de Zon, Neptunus, Uranus, Mercurius en ook Jupiter (ook al zie je deze in het 4e huis) in het 5e huis staan. Mars niet, want door een bepaalde regel valt deze in het 6e huis. Het 5e huis is het huis van onze zelfexpressie. Dat wat jou jou maakt, al die dingen waar je plezier aan beleeft en die je het liefste doet (of zou doen als je geen rekening hebt te houden met de andere eisen van het leven). Zo vallen je hobby's bv onder het 5e huis.

De huizen worden belangrijker naarmate we ouder worden dus het 'jezelf willen uitdrukken zoals je werkelijk bent' zal belangrijker worden voor Tyler Henry. Hij gaat daardoor steeds meer de behoefte krijgen om zich te laten zien en om uit zijn comfortzone te stappen. Maar echt makkelijk is dat, als hij jonger is, niet. We bespraken dat namelijk in mijn vorige blog waarin we zagen dat zijn Zon in een Aardeteken staat, maar zich moet uitdrukken in het 5e huis wat een 'Vuurhuis' is en Aarde en Vuur zijn tegengesteld aan elkaar. In zichzelf zou hij daardoor op een gegeven moment onbestemde gevoelens kunnen ervaren, hij merkt dat hij iets anders wil, maar hij weet niet zo goed wàt dat dan zou moeten zijn. Zijn Zon in Steenbok verlangt naar zekerheid en wil weten waar hij aan toe is, maar dat alleen is niet meer voldoende; het Vuur begint ook steeds meer te trekken en Vuur wil vrij zijn en houdt wel van een beetje avontuur. Tyler Henry zal uiteindelijk deze tegengestelde behoeften allebei een plek moeten geven en een manier moeten vinden waar hij zich prettig bij voelt en die worsteling in hemzelf kan best jaren duren.

Huis van entertainment

Het 5e huis is ook het huis van entertainment en wat zien we in de serie? Hij heeft de keuze gemaakt om liveshows te gaan doen; hij is readings gaan geven aan mensen die in de zaal zitten, een mooie invulling dus van zijn 5e huis. Maar in de serie zien we dat die liveshows toch best wel wat van hem vergen. De tijd vòòr zo'n liveshow wil hij niemand in zijn hotelkamer om zich heen hebben en 'tuned' hij als het ware alvast 'in' en gaat al voelen wat er bij hem doorkomt zodat hij dat straks in zijn show kan gebruiken. Dat zou heel goed zijn Zon in Steenbok (Aarde) kunnen zijn, want die wil toch ergens greep op hebben en wil niet dat hij helemaal in het diepe wordt gegooid wanneer hij het podium opgaat. Ik denk dat wanneer hij een bepaalde mate van controle in zichzelf voelt, hij beter kan omgaan met de onzekerheden die hij straks op het podium toch ook zal ervaren, want van tevoren weet hij nooit helemaal zeker wat er zal gebeuren en dat zou hij best spannend kunnen vinden (Aarde), maar ook weer leuk en boeiend (Vuur).

Dit voorbeeld is even een invulling van mij, want alleen hìj weet wat er precies vanbinnen in hem omgaat. Maar ik denk dat hij die worsteling tussen zekerheid versus vrijheid zeker zal herkennen en dat is eigenlijk de essentie waar het hier omgaat.

 

Stellium in Waterman

Dan nu naar het stellium in Waterman, hierboven zie je dat weergegeven in een uitsnede van zijn horoscoop. De planeten Uranus, Mercurius, Mars en Venus zie je in dit Luchtteken staan. De kwaliteiten van Waterman zullen dus vaak naar voren komen in het karakter van Tyler Henry.

Waterman is een teken dat houdt van logica, van ergens over nadenken, van met andere mensen in gesprek gaan en doet dat op een objectieve manier. Gevoelens zijn niet objectief dus iemand die veel planeten in Lucht heeft staan zal zich niet direct door zijn gevoelens laten meeslepen. Dat is iets dat je in de serie ook naar voren ziet komen; de mensen aan wie hij een consult geeft, worden vaak geraakt door de informatie die hij doorgeeft, maar zelf wordt hij door hun reactie meestal niet geroerd. En in één van de afleveringen zegt hij dan ook dat hij niet snel emotioneel wordt bij een reading en de enkele keer dat hij wel diep geraakt wordt is dus voor hem best bijzonder. Wanneer je de serie bekijkt zie je dat dat gebeurt op het moment dat de situatie van de cliënt erg lijkt op wat hijzelf heeft meegemaakt. (Wanneer je de psychologie van Jung bestudeert, weet je dan dat er bij hem een complex is geraakt en dat hij veel over zichzelf kan leren wanneer hij gaat onderzoeken waarom hij op dat moment zo geraakt wordt.)

Boek van Tyler Henry (2022)

Paranormaal gevoelig

Van een helderziend medium zou je kunnen denken dat hij veel Water in zijn horoscoop zou kunnen hebben, dat hij bv de Zon of Maan in een Waterteken heeft staan, want Watertypes staan erom bekend dat ze goed kunnen meevoelen of iets makkelijk kunnen in- of aanvoelen, maar de horoscoop van Tyler Henry laat zien dat dat bij hem niet opgaat. Hij heeft alleen Saturnus in een Waterteken staan en Pluto staat als enige in een Waterhuis. Wanneer je weinig in het waterelement hebt staan, zegt het dus niets over hoe gevoelig je bent of dat je weinig of niet veel gevoel zou hebben. Nee, het zegt alleen dat Water nu niet meteen het element is dat je als eerste inschakelt om je prettig te voelen. Je gaat dus bv niet meteen met je gevoelsinstrument ergens op af wanneer je ergens voor het eerst binnenkomt en je gaat dus ook niet voelen welke sfeer daar hangt. Dat is iets dat bv iemand met een Zon in Vissen wel meteen zal doen, want daar is hìj meester over.

Heb je geen of weinig Water in je horoscoop dan zegt het dus ook niet dat je niet paranormaal gevoelig zou kunnen zijn, zoals Tyler Henry laat zien. Maar waar komt zijn gevoeligheid dan wel vandaan? Daar zijn in zijn horoscoop meerdere aanwijzingen voor, ik zal er twee bespreken. Als eerste is dat Neptunus die vlak naast zijn Zon staat. Dat maakt dat zijn Zon, zijn bewustzijn, door Neptunus beelden of ingevingen kan krijgen, hij heeft als het ware een 'lijntje met boven' en die gevoeligheid wordt versterkt, omdat ook zijn Maan met Neptunus verbonden is. Neptunus wil graag versmelten, die wil dat er geen grenzen zijn, wat een vermogen geeft om anderen aan te kunnen voelen en eventueel dat wat je niet kunt zien, maar wel aanwezig is (bv in je omgeving), kunt oppikken.

Wat mij in zijn horoscoop ook meteen opviel, is de positie van Pluto: die staat heel dicht bij het begin van het 4e huis, zoals je hierboven kunt zien. Het begin van het 4e huis wordt het IC genoemd en dat is het diepste punt van onze horoscoop. De bekende astroloog Hajo Banzhaf schrijft in zijn boek 'Het Astrologisch ABC' het volgende over deze positie: "Mediamiek indien Pluto nabij het IC (binnen 5 graden) staat". Dit is dus een andere aanwijzing voor zijn helderziende gaven.

Pluto in het 4e Huis

En op dat 4e huis wil ik nog even doorgaan, want het 4e huis zegt onder andere iets over huiselijke omstandigheden, geborgenheid, het gezin waar we in opgroeien of later zelf gaan vormen en daarnaast kan het ook iets zeggen over de familie waar we uit voortkomen, ofwel onze roots en daar is bij Tyler Henry iets mee aan de hand: In de serie wordt namelijk ook het donkere verleden van zijn moeder in beeld gebracht. Een paar jaar geleden kwam zijn moeder erachter dat de vrouw van wie zij dacht dat het haar moeder was, niet haar biologische moeder bleek te zijn. Zij is daar eigenlijk wel blij mee, want ze heeft geen gemakkelijke jeugd gehad bij deze 'moeder' en deze vrouw heeft zelfs in de gevangenis gezeten voor moord. In de serie gaat zij vervolgens op zoek naar haar biologische familie.

Bij Tyler Henry staat, zoals we net zagen, Pluto in het 4e huis en als je Pluto hier hebt staan dan  kan het aangeven dat je op dit gebied te maken krijgt met de schaduwkanten van het leven dus bv met macht, dominantie of familieproblematiek waar je niets aan kunt doen, maar die je wel voorgeschoteld krijgt en daarnaast kan een fascinatie voor je familieverleden hier ook bij passen.

De familiegeschiedenis van Tyler Henry is natuurlijk wel erg extreem, dat komt echt niet bij iedereen voor met Pluto in het 4e huis, maar voor al deze mensen geldt wel dat zij gevoeliger zijn dan anderen op dit gebied en als er dan iets gebeurt op het gebied van geborgenheid, gezin of familie dan kan dit een diepe indruk bij hen achterlaten.

Dat dit 4e huis bij Tyler Henry extremer uitwerkt kan ook nog met iets anders te maken hebben:

Stamboom, je wortels

Ongeaspecteerde Heer 4

Er is namelijk iets bijzonders aan de hand met zijn 4e huis: De huisheer van zijn 4e huis maakt namelijk geen aspecten met andere planeten, hij is dus ongeaspecteerd. Ongeaspecteerde planeten en huisheren zie je in horoscopen verschijnen wanneer er een onbalans is in een familie, wanneer voorouders niet dat leven hebben kunnen leiden dat wel bij hen had gehoord. Er is dus nog iets uit te werken en het kind dat dan met deze horoscoopstand wordt geboren kan niet anders dan hiermee aan de slag gaan, het komt namelijk steeds op zijn pad.

Een huisheer die ongeaspecteerd is, is daarom een stukje aanleg dat altijd een grote invloed op iemands karakter zal hebben. Bij Tyler Henry is dus de huisheer van het 4e huis ongeaspecteerd en daarmee een stukje in zijn psyche wat hem regelmatig bezig zal houden en waarop hij uiteenlopende ervaringen zal hebben. Een astroloog kan nooit voorspellen welke ervaringen dat precies zullen zijn, maar als ik ongeaspecteerde planeten of huisheren zie in een horoscoop van een cliënt en ik leg uit dat hij op deze gebieden te maken krijgt met onvoorziene omstandigheden, e.d. dan raakt het meestal een gevoelige snaar en begrijpt hij vaak meteen waar ik het over heb en komt vervolgens met zijn eigen verhaal. Ook Tyler Henry heeft, in zijn geval dus op het gebied van het 4e huis, ervaringen opgedaan die je van tevoren niet had kunnen verzinnen en dat zijn ervaringen die veel met hem hebben gedaan.

Zo'n ongeaspecteerde planeet of huisheer geeft je aan de ene kant echt een enorm talent, maar op dat gebied ben je tegelijkertijd ook kwetsbaar en dat wordt bij Tyler Henry versterkt, omdat ook Pluto hier staat. Gaat hij aan de slag met zijn gevoeligheid en zijn kwetsbaarheid dan kan hij enorm groeien, maar dat zal niet altijd zonder slag of stoot gaan. Ook plotselinge gebeurtenissen en dat kunnen zowel leuke als vervelende zijn, kunnen blijven plaatsvinden.

Als astroloog weet je dus dat de thema's die met het 4e huis te maken hebben regelmatig in het leven van Tyler Henry op de één of andere manier omhoogkomen. Hoe het zal uitwerken weet je nooit, maar het thema geborgenheid, gezin of familiebanden, e.d., het zal hem regelmatig bezighouden. Het kan van binnen in hem spelen of het zal van buitenaf op zijn pad komen.

Hier wilde ik het even bij laten, anders wordt het veel te lang, ik hoop dat je door deel 1 en 2 van mijn artikel over Tyler Henry een beetje een idee hebt gekregen van welke analyses en afwegingen een astroloog moet maken en dit is dan nog maar een begin, een astroloog kijkt daarnaast nog naar zoveel meer...

 

Bronnen en aanraders:

* https://en.wikipedia.org/wiki/Tyler_Henry

* https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/artikel/4626171/sterren-de-rij-voor-reading-van-tyler-henry

* https://www.youtube.com/watch?v=KQwV4oUjIp4

* Here & Hereafter, geschreven door Tyler Henry

*  Het Astrologisch ABC, geschreven door Hajo Banzhaf

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.